JUS DR 101


/

Jus minuman untuk kerehatan dan kesegaran minda, membantu kecergasan minda.Ramuan khas dan terpilih ini telah diformulasikan oleh Dr.Rozmey untuk mereka yang menghadapi masalah kurang daya fikiran,pelupa, tidak focus dan minda yang lesu.

Kandungan

GINKGO BALOBA:

Ramuan herba yang amat berkesan dalam merawat masalah kekurangan daya ingatan. Gingko mampu membaik pulih daya ingatan yang berkurang dengan meningkatkan pengaliran dan peredaran darah di otak dan hipotalamus, ia juga mampu merawat masalah pening dan ketidakseimbangan badan,sakit kepala dan kemurungan, terutama mereka yang berusia lanjut yang tidak terkawal oleh ubatan kemurungan. Gingko sudah dikenal pasti mampu merawat masalah peredaran darah ke otak yang perlahan.

VITAMIN B12:

Amat penting dalam metabolism saraf, ia membentu penghasilan DNA/RNA dan sel darah merah. Kekurangan vitamin B12 menyebabkan keletihan badan dan otak serta penyakit saraf,sukar bercakap dan sel-sel saraf yang mudah rosak.

VITAMIN D:

Vitamin D membantu pertumbuhan dan sintesis otak dan penting dalam meningkatkan fungsi otak dan bertindak secara langsung pada pusat pembelajaran,daya ingatan,tingkah laku dan pusat pergerakan. Penyelidikan berterusan membuktikan vitamin D perlu dalam memelihara dan membantu kecergasan otak di usia tua.

VITAMIN C:

Amat penting sebagai anti-oksida yang menghalang kecederaan sel,menguatkan salur darah dan mengawal tekanan darah.

VITAMIN E:

Bertindak sebagai anti-oksida dan mampu melindungi sel saraf dari kecederaan.

Cara Pengambilan

Campurkan serbuk dR101 dgn 400ml air sejuk dalam bekas bertudung, goncang dan sedia diminum.